Gostilna KRZNAR


Gostilna Krznar ni le gostinski obrat – je prostor s srcem, kjer tradicija sreča sodobnost, in kjer vsaka jed pripoveduje svojo zgodbo.
Njene korenine segajo daleč v preteklost. V mali sobi naše gostilne lahko obiskovalci ob fotografijah in zapisih začutijo utrip časa – zgodbe poslopja in ljudi, ki so tukaj nekoč živeli in soustvarjali ta poseben kraj. Ta duh preteklosti spoštujemo in z ljubeznijo negujemo še danes.
Leta 2007 se je Uroš Strmljan podal na svojo gostinsko pot in s podjetniško vizijo kupil staro gostilno Krznar. Kratek čas je pot začel skupaj s sošolcem iz gostinske šole, a sta se njuni poti kmalu razšli. Tedaj se je začela prava preobrazba – tudi osebna in poslovna – saj se mu je pridružila Urška, s katero sta gostilno prevzela z vsem srcem.
Skupaj sta ustanovila podjetje Taverna Uroška d.o.o., obnovila vsak kotiček gostilne in jo postopoma preobrazila v tisto, kar je danes: toplo, pristno domačo gostilno, ki ohranja ime Krznar kot poklon bogati zgodovini kraja.
Uroš je svoje kuharske spretnosti izpopolnjeval v najboljših gostilnah Ljubljane in okolice, a ga je vedno vleklo nazaj k domačim okusom. Danes se v Gostilni Krznar kuha tako, kot je prav – s srcem, z znanjem in s poudarkom na lokalnih sestavinah. Naše jedi so obilne, okusne in pripravljene z željo, da vas nasitijo in razveselijo.
Gostilna Krznar je danes prostor topline, družinske povezanosti in dobre domače hrane. Vabimo vas, da postanete del naše zgodbe – z vsakim obiskom jo pišemo skupaj z vami.
Posebnost, ki nas še danes odlikuje, so naše sveže pripravljene malice, ki vsak dan privabijo tudi po sto lačnih delavcev in obiskovalcev. Pridete lačni, odidete siti – in nasmejani.
Malice
Poleg vsakodnevnih malic vas v Gostilni Krznar razvajamo tudi z bogatim izborom jedi po naročilu. Naš jedilnik obsega vse od sočnega biftka – po želji medium, rare ali well done – do brezmesnih jedi, testenin, njokov, rižot in hišnih specialitet.
Posebno mesto zavzemajo jedi z žara, raznoliki solatni krožniki in tudi pridih mehiške kuhinje s chimichangami in taquitosi. Gostje pa se znova in znova vračajo po naših nežno pečenih kalamarjih in ribjih jedeh, ki se kar stopijo v ustih.
Ob koncu tedna poskrbimo tudi za sladek užitek – ob vikendih vas razveselimo z domačimi kremšnitami in torticami, pripravljenimi z ljubeznijo po starih receptih.
Jedi po naročilu
Ob sobotah in nedeljah vas razveseljujemo z izborom osmih različnih vrst kosil. Na ta način vam ponudimo širok nabor okusnih jedi, nam pa omogočimo, da vas postrežemo hitreje in bolj tekoče.
Vsako kosilo vključuje juho, glavno jed, solato in sladico – vse to po dostopni ceni. Tako se lahko brez skrbi prepustite prijetnemu druženju, okusom in domačemu vzdušju, brez dolgih čakalnih vrst in odločanja z jedilnim listom v roki.
Kosila
Ljubezen do dobre hrane pa se pri nas čuti tudi pri picah. Urška, velika gurmanka in strastna ljubiteljica pic, je že dolgo gojila željo, da bi ustvarila nekaj posebnega tudi na tem področju. Uroš je zato kupil pravo šamotno peč, v kateri pice dobijo tisti pravi, hrustljav pečat.
Skupaj sta razvila svojstven recept za testo in ustvarila paleto okusov, ki so hitro postali priljubljeni med našimi gosti. Naše pice so sočne, bogate in vedno pripravljene s svežimi sestavinami – za vsak okus nekaj, za gurmane pa prava poslastica.